Šta je hipnoza ?

Hipnoza je prirodno stanje uma u ​​kome možemo da komuniciramo kako sa svesnim tako i sa podsvesnim delovima uma, kako bi se fokusirali i rešili konflikte.

Hipnoza nije stanje sna, ali je potpuno prirodno stanje duboke opuštenosti u kome koristimo našu prirodnu sposobnost da aktiviramo svoju maštu.

Da li postoji osećaj hipnotisanosti?

Neki ljudi mogu da odu u duboko stanje opuštenosti, dok su drugi potpuno svesni svoje okoline. Vi ćete biti u stanju da sve potpuno kontrolišete, govorite, otvarate oči, pa čak i da se krećete. Većina nas je često u stanju hipnoze u nekom trenutku u toku dana: možda dok vozimo auto, čitamo knjigu ili gledamo televiziju možemo postati nesvesni svega oko nas, a to su sve primeri hipnoze.

Koja je razlika između hipnoze i hipnoterapije?

Hipnoza je alat koji hipnoterapeuti koriste kako bi ostvarili duboko stanje opuštenosti i fokusa kod klijenata, dok je hipnoterapija alat koji se koristi kada želimo da duboko opušteno stanje omogući terapiju za promene.


Šta se dešava tokom hipnoterapije?

Tokom hipnoze hipnoterapeut će vas voditi, koristeći predloge i slike kako bi postigao dublje stanje fokusa i svesti, u kome klijent koristeći svoju podsvest uspeva da reši emocionalne stresove, unutrašnje sukobe i strahove koji mogu izazvati neželjena ponašanja, stavove, navike i brige. Često su konflikti koji utiču na naš svakodnevni život duboko zakopani u našoj podsvesti u kojoj se nalaze i naše emocije i instinkti. Vaš hipnoterapeut će vas voditi i omogućiti emocionalne i psihološke promene u cilju rešavanja simptoma, kao i motivisanje da pronađete bolji način života.


Da li su hipnoza i hipnoterapija sigurne?

Hipnoza i hipnoterapija su potpuno bezbedne, ne postoje nuspojave, osim pozitivnih promena kao sto je podizanje samopouzdanja. Za vreme hipnoze ste potpuno svesni svoga položaja i ne može vam se dogoditi ništa što sami ne biste želeli.

S poštovanjem,

Jasmina Nikolić,

napredni praktičar u psihoterapiji, hipnoterapeut, hipnoanalitičar, BWRT registrovani praktičar, osnivački član BBRS kao I registrovani praktičar BBRS (British BrainWorking Research Society).

Leave a Reply